Entertainment News Greece

Το Νο1 Site ψυχαγωγίας, πολιτισμού και υγείας στην Ελλάδα!

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η κινηματογραφική βιομηχανία_16x9
Ταινίες

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η κινηματογραφική βιομηχανία

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η κινηματογραφική βιομηχανία

Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει σαφώς αλλάξει πολλές βιομηχανίες. Η κινηματογραφική βιομηχανία δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι αλλαγές είναι πολλές. Από τους τρόπους με τους οποίους πλέον δημιουργείται και επεξεργάζεται μια ταινία έως τα μέσα που μπορεί η τελική ταινία να προβληθεί και να φτάσει στο ευρύ κοινό με σκοπό την ψυχαγωγία του.

film edit
Στην αίθουσα κοπής του φιλμ “Who’s Afraid of Virginia Woolf ?”. Εικονίζονται (από αριστερά) ο editor Sam O’Steen και o σκηνοθέτης Mike Nichols.

Η τεχνολογία έχει απλοποιήσει τη ζωή για όλους όσους συμμετέχουν στην παραγωγή μιας ταινίας. Πριν από χρόνια, οι κάμερες έπρεπε να έχουν πλήρες συνεργείο για να λειτουργήσουν. Με την καταγραφή της ταινίας, η επεξεργασία γινόταν με τη φυσική κοπή και επικόλληση της ταινίας. Μια διαδικασία που όχι μόνο έπαιρνε χρόνο για να γίνει, αλλά δεν ήταν και η πιο ακριβής και αποτελεσματική. Ήταν μια εκτενής, σκληρή δουλειά που οδήγησε σε εικόνες χαμηλής ποιότητας.

camera

Σήμερα, οι καινούργιες, ελαφρύτερες κάμερες έχουν δώσει τη δυνατότητα για σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας και δίνουν τη δυνατότητα καταγραφής λήψεων που παλαιοτέρα θεωρούνταν απίθανο να γίνουν. Επιπλέον, με τη δημιουργία των cloud υπηρεσιών, η επεξεργασία των ταινιών δεν ήταν ποτέ ευκολότερη. Ομάδες από όλο τον κόσμο μπορούν να δουλέψουν σε μια ταινία από παντού, ακόμη και από την άνεση των σπιτιών τους. Αυτό ανοίγει έναν εντελώς νέο κόσμο για κινηματογραφικό προσωπικό, ώστε να συνεργαστεί σε ταινίες που δεν μπορούσε στο παρελθόν, άρα και νέες ευκαιρίες εργασίας.

Από το τότε, στο σήμερα

Το κοινό, ο κόσμος που θέλει να παρακολουθήσει μια ταινία, δεν είναι πλέον απαραίτητο να πάει στον τοπικό κινηματογράφο. Κατά παραγγελία, οι υπηρεσίες συνεχούς ροής και η τηλεόραση έχουν επιτρέψει στους θεατές να παρακολουθούν τις αγαπημένες τους ταινίες όποτε και όπου θέλουν.

couple watching tv

Είναι μαγικό εάν σκαφτούμε πως οι ταινίες ξεκίνησαν από ασπρόμαυρες και βουβές με μέτρια εικόνα και ήχο. Παλαιότερα, προβάλλονταν αποκλειστικά και μόνο στους κινηματογράφους. Πλέον, υπάρχουν ταινίες υψηλής ποιότητας εικόνας και ήχου, οπού μπορούμε να παρακολουθήσουμε ακόμα και από την άνεση του προσωπικού μας χώρου. Ακόμα, το ίδιο μπορεί να γίνει και από το smartphone μας.

Άραγε πως θα είναι οι ταινίες σε μερικά χρόνια; Τι θα έχει αλλάξει στην κινηματογραφική βιομηχανία; Τι θα έχει μείνει ίδιο; Ένα είναι σίγουρο στο αβέβαιο μέλλον: πως η εξέλιξη της τεχνολογίας θα φέρει πιο κοντά πολύ κόσμο στο αγαπημένο του περιεχόμενο, θα βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας μεταξύ των συντελεστών, αλλά και θα ανοίξει νέες πόρτες, δίνοντας σε άτομα από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να δουλέψουν μαζί για τη δημιουργία ενός οπτικοακουστικού περιεχόμενου.

Πρώτη δημοσίευση: Αρφάνης Χρήστος, 6 Απριλίου 2020, Three Pixels Lab.

Πηγή: Christos Arfanis

Μείνετε συντονισμένοι στο EntertainmentNewsGR για περισσότερα!

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ο Christos Arfanis (ελληνικά: Χρήστος Αρφάνης) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι βραβευμένος σε Ελλάδα και Εξωτερικό δημιουργός ταινιών (παραγωγός ταινιών, σεναριογράφος και σκηνοθέτης) και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε άρθρα σχετικά με τα οπτικοακουστικά μέσα (ταινίες και σειρές) και σε συνεντεύξεις διάφορων ταλέντων (ηθοποιούς, σκηνοθέτες κ.λπ.). Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στο Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Υπήρξε αρχισυντάκτης της στήλης Movies & Series του threepixelslab.gr, όπου συνέβαλε και στη διατήρηση της και σαν αρθρογράφος. Είναι ελεύθερος συνεργάτης σε διάφορα Καλλιτεχνικά sites. Έχει γίνει γνωστός για τις ταινίες του Painful Smile, Inferno Reflexio και Unconscious.